Hirdetmények

Dr. Csáki Aranka - 2021-11-20

MASZK! Mindenkinek javasolt mindenhol!
Egyre több családban, iskolában, óvodában, bölcsődében üti fel a fejét a Covod-19 fertőzés.
Viseljenek MASZKOT a felnőttek és a 6 év feletti gyermekek is minden zárt térben: iskolában, munkahelyen, boltban, hivatalokban, stb., zsúfolt területen a szabadban is.
A COVID-19 DELTA VARIÁNSÁVAL TÖRTÉNŐ FERTŐZÉS TÜNETEI:
fejfájás, torokfájás, orrfolyás, tüsszögés, hőemelkedés, bágyadtság, levertség. Lehet láz, hányinger, hányás, hasmenés, fülzúgás, fülcsengés, szédülés is.
Előfordulhat szemkipirosodás, duzzanat, váladékozás is.
TEHÁT A GYERMEKKÖZÖSSÉGBEN GYAKRAN ELŐFORDULÓ EGYÉB VÍRUSFERTŐZÉSEKTŐL A TÜNETEK ALAPJÁN NEM KÜLÖNÍTHETŐ EL.
Ha észlelik gyermekükön a fenti tüneteket, maradjanak otthon velük, közösségbe nem vihetik őket.
ÍRJÁK MEG A TÜNETEKET AZ ERODIUM RENDSZEREN KERESZTÜL (E-RENDELÉS, ÚJ KÉRVÉNY), ÉS JELEZZÉK, HA GYERMEKÜK ÁLLAPOTA ROSSZABBODIK.
Beteg ember környezetében otthon is viseljenek maszkot, maga a 6 év feletti beteg is. A beteg a lehető legkevesebbet érintkezzen a családtagokkal.
Amennyiben COVID 19 KONTAKTOK - tünetmentesen vagy tünetek nélkül-, azt kötelesek nekünk jelezni. Kontaktokra és a betegekre 10 NAP KÖTELEZŐ KARANTÉN vonatkozik tünetmentesen is, ÁNTSZ/NKK határozat NÉLKÜL IS! Pozitív koronavírusteszt esetén KÖTELEZŐ JELEZNI ezt az iskolának, óvodának, bölcsődének, munkahelynek, bármilyen közösségnek, ahol a pozitív személy a pozitivitást vagy a tüneteket megelőző 48 h-ban zárt térben, legalább 15 percet tartózkodott. Tünetek esetén a gyógyulást követő 72 h teljes tünetmentesség szükséges a közösségbe történő visszamenetelhez.
COVID19 KONTAKT ÉS BÁRMILYEN TÜNETET mutató egyén eseténA TESZTELÉS KÖTELEZŐ és NAGYON FONTOS, mert állapotrosszabbodás esetén tudnunk kell, hogy COVID 19 fertőzés szövődményével állunk-e szemben, teszt hiányában viszont a megfelelő kezelés napokat csúszhat, illetve amíg nem történik meg a teszt, addig a rendelőbe sem jöhetnek be. A GYORSTESZT eredményét kérjük küldjék át az erodiumon, arról jelzést nem kapunk. A PCR eredményét mi kapjuk, erről érdeklődjenek! A PCR eredményének megérkezéséig minden nem oltott, egy háztartásban élő egyén köteles otthon maradni.
Amennyiben COVID-19 KONTAKTOK - tünetmentesen is-, azt kötelesek nekünk jelezni. MInden kontaktra 10 nap kötelező karantén vonatkozik tünetmentesen is. Tünetek esetén a gyógyulást követő 72 h teljes tünetmentesség szükséges a közösségbe történő visszamenetelhez.
Egyéb fertőzések esetén 48 h teljes tünetmentesség után mehetnek vissza a közösségbe a gyermekek (,amennyiben nem COVID-19 kontaktok).
Akut tüneteket mutató szülő nem jöhet a rendelőbe, de COVID-19 kontakt állapot miatt karanténban lévő hozzátartozó sem!!!
COVID-19 pozitív egyéneknek Allergodil orrspray 2x1-1 puff javasolt.
MASZK A RENDELŐ EGÉSZ TERÜLETÉN KÖTELEZŐ!!!
12 ÉV FELETTI GYERMEKEIK SZÁMÁRA KÉREM KÉRJÉK A VÉDŐOLTÁST!

Dr. Csáki Aranka - 2021-12-06

Tisztelt Szülők!

A közösségbe való visszaengedésre vonatkozó rendelet:
A teljes gyógyulást követő 3 tünet és panaszmentes nap után engedhető vissza gyermek közösségbe!

Az igazoláskérvényen a szűk idősáv nehézséget okozott több esetben.
Változtatás történt ez ügyben!!!
Gyógyulást követően az igazolás az első tünetmentes napon kérhető. A hiányzás első és utolsó napja szabadon megadható.
Remélem ezt az adminisztrációs problémát megoldottuk!

Korábbi hirdetmények

Dr. Csáki Aranka - 2021-09-23

Kedves Szülők, kedves Páciensek!
Reméljük az új rendszert pár héten belül közösen megismerjük, megszokjuk, megszeretjük!
Nagy bizalommal vágunk bele. Ezenkívül még egy nagy fejlesztés várható 2 héten belül.
Reméljük mindenki elégedett lesz az eredményekkel!
Üdvözlettel: Dr. Csáki Aranka